Pisică de pluș și ochi de hasky


 

              schiele Dacă ne-am fi întâlnit în Berlin, acolo unde M.B locuia, cu siguranță am fi trecut unul pe lângă celălalt, ignorându-ne reciproc. Pe străzile capitalei germane, am avut ocazia să constat că femei ca ea făceau parte din peisaj. M-am simțit atunci, în Berlin, extrem de norocos că am întâlnit-o în New Delhi, acolo unde amândoi eram condamnați să vorbim unul cu celălalt, pentru simplul motiv că în India aveam mult mai multe în comun decât am fi avut oriunde altundeva în Europa. M.B este înaltă, ușor complexată de bustul ei, pe care l-ar fi vrut ceva mai impresionant, însă ceea ce o face de la bun început obiectul admirației oricărui bărbat (indian și nu numai) sunt ochii. Are ochi de hasky siberian; când se enervează, ei capătă o strălucire metalică. O privesc și, în ciuda celor 50 de grade la umbră, simt în ei frigul unei mari glaciațiuni. Accentul german, pe care îl păstrează intact atunci când vorbește engleză, adăugat unui orgoliu de femeie bavareză (e extrem de mândră de originile ei!), o transformă, în timp ce vorbește, într-o făptură enigmatică. M.B are inepuizabile resurse de naivitate. O pot contraria atât de ușor, încât, la un moment dat, practic exercițiul acesta doar pentru a o vedea roșind. Tenul ei, ireal de alb, se înroșește în doar câteva secunde, începând cu fruntea, continuând cu obrajii și gâtul lung, niciodată suficient acoperit de eșarfele pe care le poartă. În același timp, ochii se îngustează, căpătând strălucirea unei lame de cuțit peste care s-a așezat, vreme de o secundă, o rază de lumină. Hasky-ul siberian  iese la iveală. M.B  doarme alături de o pisica de pluș, cu mustăți impresionante.

             

 textul integral poate fi citit la:

 

http://www.catchy.ro/pisica-de-plus-si-ochi-de-husky/57911

Varianta audio

4 gânduri despre „Pisică de pluș și ochi de hasky

  1. Citesc cu pasiune si interes povestile dumneavostra inspirate de spatiul indian si ma suprinde varietatea de portrete feminine surprinse. Imi amintesc de Mircea Cartarescu.

    Apreciază

  2. Multumesc. Intentia este ca, undeva la anul pe vremea asta, sa fie suficiente pentru un volum care cred ca se va intitula chiar asa: „Povesti cu si despre femei”. Sa speram ca voi avea material pentru cel putin 50 de tipologii 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s